Märket som nyfiken stigfinnare.

Den frihetssträvande upptäckararketypen kan ta sig många olika gestalter. Ibland ser vi en äventyrare. Andra gånger är det en sökare. Man skulle också kunna använda epitet som stigfinnare, pilgrim, pionjär och ensamvarg, för att inte säga fullfjädrad individualist.

Det här är en person som hatar att bli kvävd av kollektivet, som skräms av likriktning, ytlighet och fångenskap. Blir rummet överbefolkat eller om ramarna blir för snäva, förlorar hon energi, blir tom inombords och flyr. Bort. Ut. Iväg från allt ytligt svammel och brus, för att skapa utrymme åt sina egna tankar utan att bli avbruten.

Som du förstår är hon något av en mystiker som gillar att umgås med sig själv. Så det kommer väl inte som någon större överraskning att hon inte alltid är så lätt att samarbeta med.

Å andra sidan gillar hon att utforska det okända, pröva nya saker och ge sig ut på resor. För hon älskar de öppna fälten, den blå himlen och de kurviga småvägarna. Det är nämligen så hon först och främst lär sig förstå världen.

Frihet

Om du någon gång har njutit av att sätta dig ensam i en snabb bil strax efter soluppgången, när vägarna är tomma, och bränna iväg, förstår du hur vår hjälte känner.

Även om den fysiska resan bara sträcker sig ett tiotal mil kan den inre resan vara desto längre. Hon anländer ofta piggare än hon var när han gav sig iväg.

Matris-frihet