Pröva själv.

»The best way to get a good idea is to get a lot of ideas.« –Linus Pauling

 .

Så här långt har du kommit till insikt om trettiofyra olika sätt att frikoppla Den Stora Klokheten som bor i din hjärna och fritt associera kring ditt budskap.

Med lite övning lär du dig att behärska dem bättre och bättre, för att så småningom förvandlas till en levande, kreativ fusions-reaktor.

Tänk snabbt.

Men det är bara ena sidan av myntet. Det vanliga när man ska försöka vara kreativ är att man börjar tänka långsamt och noggrant. Nu kan du förbättra ditt kreativa tänkande ytterligare ett snäpp genom att vänja dig vid att göra det rakt motsatta. Nämligen att tänka snabbt.

Gå igenom alla trettiofyra teknikerna.

Pressa fram en idé för varje steg.

Lägg ner pennan efter sextio minuter.

Du kommer nästan med automatik lägga dig till med två egenskaper som tillsammans med fantasin utgör den magiska formulan för

all kreativitet.

1. Fokuseringen ökar.

2. Det kritiska tänkandet minskar.

Ge dig själv drygt hundra sekunder per kapitel och idé. Klottra ned stödanteckningar eller streckgubbar i rutorna för varje idé du kommer på. När du är klar lägger du det åt sidan.

Börja inte granska idéerna förrän du har låtit hjärnan få fokusera på annat ett slag.

Oavsett om du vill in i reklambranschen, sträva upp i hierarkin eller kämpa för att stanna kvar i yrket, så har du nytta av den här övningen. Ingen är fullärd. Även den bäste kan bli mer påhittig.

Tänk blixtsnabbt.

Som kuriosa kan jag berätta att mannen som lärde mig den här tekniken, australiensaren Siimon Reynolds, påstår att han tar sig igenom hela processen på cirka trettio minu-ter. Och då gör han det med vetskapen att några av idéerna mycket väl kan vara av yttersta toppklass.