Tänk konsekvens.

»To visualize is to see what is not there. What is not real. A dream. To visualize is, in fact, to make visual lies. Visual lies, however, have a way of coming true.«

–Peter McWilliams

 .

Inget existerar i vakuum. Inget existerar i världen utan att påverka det angränsande.

Det är en av de stora insikterna i den sen-industriella epoken. Den har ändrat vårt sätt att se på världen. Den har gjort oss mer an-svarsfulla och ödmjuka inför miljön och varandra. Den har gjort oss lite mindre mate-rialistiska och kanske lite mer holistiska.

Och, vem vet, kanske lite mer kreativa.

Tänk så här.

Även små händelser kan åstadkomma stora förändringar genom att beröra eller in-spirera det närmast angränsande, som i sin tur trycker på sin närmaste omgivning, vilket förflyttar rörelsen längre och längre ut.

Som ringar på vatten.

Det gäller naturligtvis produkter, varumär-ken och koncept också. Det är så idéerna har förändrat världen och det är så de fortsätter att skapa förändringar.

Konsekvenstänkande innebär att du funde-rar över produktens effekt.

Vilka förändringar sker från den punkt när produkten börjar existera? Hur påverkar den oss? Vad händer i övrigt?

 Vad händer om katten äter fel fisk?

Utmaning: Underwater World i Singapore ville påminna om sin existens med hjälp av sina dödliga varelser, särskilt Pirayor. Hur kunde man kommunicera det på effektivast sätt?

Lösning: Pirayan är en fisk, eller hur? Vem gillar fisk? Och kan hända om den väljer fel sort?

 .

Katt-med-träben

Sex på Apoteket. Vad blir följden?

Utmaning: Apoteket skulle börja sälja sexpro-dukter. Hur skulle detta kommuniceras utan att bli plumpt eller snuskigt?

Lösning: Det är lätt att förstå varför Apote-ket väljer att börja sälja dessa produkter. Men det hindrar inte att man leker lite med tanken att det rimligtvis borde finnas en och annan bland Apotekets anställda som gillar det här lite extra. De är ju människor som alla andra.

 .

Apoteket.sexprod